Predsjedatelj Zastupničkog doma PFBiH

Mušić: Završen današnji rad Zastupničkog doma PFBiH

Edin Mušić
26.09.2017.
u 17:39

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Edin Mušić zaključio je današnji rad ovog doma nakon što na sjednici nije bilo većinske podrške predloženom dnevnom redu.

Mušić je kazao da najavljenog sutrašnjeg nastavka neće biti, ali i da sjednica nije okončana.

Za izglasavanje dnevnog reda trebalo je najmanje 50 glasova, a bilo ih je 40. Protiv su se izjasnila 23 zastupnika, dok je 11 bilo uzdržano.

Uopće nije glasalo 14 zastupnika, među njima gotovo svi iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Među onima koji su podržali dnevni red bili su zastupnici SDA i HDZ-a BiH. SDP je bio protiv, a ostali opozicijski zastupnici ili protiv ili uzdržani.

- Kako se pokazalo, zahtjevi koji su došli iz Kluba SBB-a su odredili tijek današnje sjednice i usmjerili njen rad. Ovo ne znači istovremeno tektonski poremećaj u radu Zastupničkog doma. Da li će ovo značiti zastoj u daljnjem radu, vidjet ćemo - rekao je novinarima nakon okončanja zasjedanja predsjedatelj Doma Edin Mušić.

Po njegovim daljnjim navodima, riječ je o nepostojanju istog mišljenja o određenim pitanjima što je rezultiralo politiziranjima i neslaganjima, "koja ćemo se truditi otkloniti u što kraćem razdoblju".

Pojašnjavajući da se navedena pitanja reflektuju i rješavaju u oba doma Federalnog parlamenta, Mušić dodaje da se "ovo ne može posmatrati samo izvorno za rad Zastupničkog doma, misleći na zajedničke komisije koje rade na izboru onih tijela oko kojih je došao zahtjev zastupnika SBB-a Muniba Jusufovića za Nezavisni odbor i Upravni odbor Federalne televizije".

- Kao što znate, rad Zastupničkog  doma odnosno funkcioniranje parlamentarne većine se u svom dosadašnjem djelovanju može okarakterizirati stabilnim i konstruktivnim. Takav rad zastupnika pozicije i opozicije očekujem i u preostalom mandatom razdoblju - poručio je Mušić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije