Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Mušić: Stvorene pretpostavke za stabilnost Federacije BiH

Musić
23.12.2016.
u 11:51

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić izjavio je za Fenu da su, iz ugla Parlamenta, stvorene pretpostavke za stabilnost Federacije u idućoj godini.

Mušić se nada da će rad Parlamenta u 2017. pratiti dinamiku aktivnosti jednoglasno prihvaćene Reformske agende.

Od prioriteta u Zastupničkom domu za 2017., izdvojio je osjetljivo pitanje zakona o uvezivanju staža te nekih segmenata vezanih za braniteljsku problematiku. Naime, ministar za pitanja branitelja  i invalida obrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević najavio je za iduću godinu da će u proceduru ući nacrt zakona o pravima demobiliziranih branitelja.

Mušić napominje da su proteklih dana u Zastupničkom domu odobreni Prijedlog proračuna FBiH za iduću godinu, kao i zakona o njegovom izvršenju te planovi vanproračunskih fondova. Također je prihvaćen  prijedlog za dopunu Zakona o proračunima, kojim se Mostaru omogućava operativnost proračunskog novca, iako u tom gradu već godinama nisu održani izbori i nije formirana nova vlast.

Stvaranje pretpostavki za stabilnost Federacije u idućoj godini, iz ugla Parlamenta, kako obavezno napominje Mušić, on vidi na osnovu činjenice da su svi navedeni, kao i drugi važni akti, razmotreni i prihvaćeni na vrijeme iako je nekoliko prethodnih mjeseci rad Parlamenta bio praktično blokiran usljed političkih nesuglasica.

Mada je pitanje zakona igrama na sreću još otvoreno, Mušić se i tu nada konačnom rješenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije