Murphy u manastiru Žitomislić: Razgovarano o povratku Srba i njihovoj integraciji

25.04.2024.
u 16:34

"Danas sam imao čast posjetiti srpski pravoslavni manastir i crkvu u Žitomislićima. Zahvalan sam na toplom i pronicljivom razgovoru koji sam vodio sa ocem Danilom", objavio je na službenom profilu Veleposlanstvu SAD-a na platformi "X". Naime, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy po povratku iz Neuma posjetio je manastir Žitomislić kod Mostara. "Razgovarali smo o ulozi manastira u očuvanju kulturnog nasljeđa Srpske pravoslavne crkve, poticanju povratka i integracije Srba povratnika iz BiH te poticanju međuvjerskog dijaloga u Hercegovini. Bogata povijest i arhitektonska ljepota samostana doista su inspirativni", istaknuto je u objavi. 

Podsjetimo, Murphy je u srijedu sudjelovao na Energetskom summitu u Neumu. Pozvao je domaće političare na žurno djelovanje kako bi se osigurala energetska neovisnost i stabilnost Bosne i Hercegovine. "Sa summita šaljem hitnu poruku da istječe vrijeme za provođenje ključnih reformi koje su potrebne da se isprave godine lošeg upravljanja, korupcije i zanemarivanja, što je bh. energetski sektor ostavilo u užasnom stanju, pun slabosti i nefunkcionalan", kazao je tada veleposlanik Murphy.  Naglasio je kako BiH mora ojačati svoju energetsku sigurnost i to bez ikakvog odlaganja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?