rezultati istrage

MUP HBŽ: Riješen slučaj navodnog nestanka dokumenata HVO-a u Tomislavgradu

MUP HBŽ
08.03.2017.
u 16:22

Rezultate istrage MUP-a Hercegbosanske županije u takozvanom slučaju nestanka Arhiva HVO-a Zbornog područja Tomislavgrad potvrdio je i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata u svom odgovoru na upit MUP-a o mjestu pohrane dokumentacije HVO-a, saznaje Hrvatski Medijski Servis. 

“U Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata čuva se Zbirka arhivskog gradiva o Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini, dobivena u depozit od Hrvatskog državnog arhiva (HDA) iz Zagreba 2009. godine. Zbirka je nastala udruživanjem spisa koje je HDA, u osam navrata tijekom 2000.,2001., i 2003. godine, preuzeo od Hrvatske izvještajne službe (HIS-a) i MORH-a (…) Među tim arhivskim gradivom je i gradivo koje se odnosi na ZP Tomislavgrad.”, piše u odgovoru Centra.

Dakle, optužbe da su pojedini djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije sudjelovali u nečasnim radnjama otuđenja Arhiva i njegovog distribuiranja na mjesta odakle su se onda pokretali ili bili pripremani sudski procesi protiv hrvatskih branitelja, su teške dezinformacije i dio su specijalnog rata kojim se želi hrvatske institucije u županijama diskreditirati, pa čak i proglasiti antihrvatskim kao što se pokušalo s MUP-om Hercegbosanske županije.

Sve nas treba žalostiti i zabrinuti da ovakvo bezobzirno dezinformiranje javnosti i klevetanje pojedinaca, s ciljem sukobljavanja policije i branitelja, onih koji su u Domovinskom ratu bili jedno, dolazi iz nazovi hrvatskih krugova našeg Livna. Grada koji se s ponosom može sjećati i slaviti svoju ratnu prošlosti. Moramo se svi zapitati tko su ti ljudi i i za koga rade oni koji su zbog svojih osobnih i političkih interesa spremni ugroziti sve za što smo se izborili u proteklom Domovinskom ratu: slobodu, županijske institucije, vrijednosti Domovinskog rata i zajedništvo.

Što možemo sutra očekivati od tih i takvih koji danas zajedno sa svojim istomišljenicima, suflerima i pomagačima organizirano izdaju i razaraju sve što je hrvatsko? Hoće li se zaustaviti samo na izdaji, postavlja se pitanje na kraju priopćenja MUP-a Hercegbosanske županije. 

Ključne riječi
MUP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije