video

Munja pogodila zrakoplov tek što se vinuo u visine

munja
11.10.2016.
u 17:31

Putnicima koji su u ponedjeljak nešto prije devet sati poletjeli s aerodroma u Keflaviku definitivno nije trebala kava da bi se razbudili. Naime, Airbus A330 u koji su se ukrcali udarila je munja samo četiri minute nakon što se vinuo u visine.

Neugodnu je situaciju mobitelom zabilježio Halldór Guðmundsson, muškarac koji se iz obližnjeg ureda nadao da će zabilježiti dojmljivu snimku pražnjenja atmosferskog električnog naboja.

“Zapravo sam hvatao munje, a zrakoplov je u kadar upao kao bonus. Zvuk groma u tom je trenutku također bio zastrašujuć, kao da je došlo do eksplozije iznad naših glava”, opisao je tu situaciju Guðmundsson, čija je snimka najprije obišla tamošnje medije, a u međuvremenu postala i hit na društvenim mrežama.

Unatoč tome što zasigurno nikome nije bilo ugodno, osobito onim putnicima koji se podjednako boje letenja i munja, zrakoplov je mirno nastavio put prema Parizu. Svi su na odredište stigli “u komadu”, što to je potvrdio i glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Wow Aira Svanhvít Friðriksdóttir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?