GUBITAK KILOGRAMA

Može li jednostavnije? Genijalan način da trošite više kalorija, a da ne radite ništa

17.06.2019.
u 18:00

Sjedilački način života, osim što pogoduje nakupljanju neželjenih kilograma i pretilosti, usporava cirkulaciju, povećava rizik za razvoj dijabetesa i uništava zdravlje kralježnice.

Kako izgubiti što više neželjenih kilograma, a uložiti što manje truda i odricanja, pitanje je na koje bi mnogi htjeli dobiti odgovor.  

Analiza rezultata brojnih dosadašnjih studija pokazala je kako samo promjena položaja može učiniti mnogo. Sve više vodimo sjedilački način života i sjedimo i više od osam sati na dan. To itekako negativno utječe na nakupljanje neželjenih kilograma te na cjelokupno zdravlje. 

Što bismo trebali napraviti? Zamijeniti sjedenje - stajanjem!

Istraživanje, koje je obuhvatilo analizu 46 dosadašnjih studija, pokazalo je kako stajanjem trošimo 0.15 kalorija više, piše European Journal of Preventive Cardiology.

Ako osoba koja teži 64 kilograma stoji 6 sati, potrošit će 54 kalorije u danu, što bi bilo otprilike 2.4 kilograma u godinu dana.

Dok stojimo, u tom položaju potrebno je "uključiti" više mišića u tijelu kako bi stajali uspravno, što dovodi do veće potrošnje kalorija.

Sjedilački način života, osim što pogoduje nakupljanju neželjenih kilograma i pretilosti, usporava cirkulaciju, povećava rizik za razvoj dijabetesa i uništava zdravlje kralježnice.

Istraživanja pokazuju kako stajanje može pozitivno utjecati na ta i još neka stanja, poput snižavanja šećera u krvi i krvnog tlaka.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?