Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mousse torta od čokolade i fine naranče je poslastica za sve

25. studenoga 2021. u 08:15 0 komentara 64 prikaza
Foto: Dreamstime

Ako ste se zaželjeli dekadentne poslastice jako će vam se svidjeti ova nevjerojatna mousse torta s likerom od naranče. Sočna, ukusna i bogatih okusa, divno će zaokružiti obiteljski ručak, piše 24sata.hr.

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 100 g brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 120 šećera
  • 2 jaja
  • 3 žlice likera od naranče
  • žele: 3 omota preljeva za tortu, 3 dl soka od naranče, 50 g šećera u prahu, žličica arome naranče,
  • glazura: 200 g čokolade za kuhanje, 140 g maslaca
  • mousse: 250 g bijele čokolade, 100 ml mlijeka, 3 dl slatkog vrhnja, 2 bjelanjka, 2 omota želatine u prahu

Priprema:

Izmiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte šećer, omekšali maslac i jaja. Izlijte smjesu u kalup i pecite na 190°C, 15 minuta. Ohladite biskvit i poškropite likerom.

Preljev za tortu skuhajte sa sokom od naranče, šećerom u prahu i dodajte aromu. Izlijte po biskvitu i stavite u hladnjak.

Rastopite na pari 100 g čokolade i umiješajte 40 g maslaca. Izlijte čokoladnu glazuru preko stisnutog preljeva od naranče i vratite u hladnjak. 

Duboki obli kalup obložite prianjajućom folijom. Zagrijte bijelu čokoladu i mlijeko, pa ohladite. Namočite želatinu.

Izmiksajte vrhnje u šlag i istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Umiješajte šlag u ohlađenu čokoladu, dodajte rastopljenu želatinu i snijeg. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak.

Maknite pomični kalup s biskvita i želea, pa prebacite na vrh zdjele s mousseom. Pokrijte s folijom i stavite u hladnjak preko noći. Od preostale čokolade i maslaca napravite glazuru, te prelijte preko torte.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.