M.T. Abraham Grupa ugostila ugledne dužnosnike

Mostarski sajam: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezulta

Aluminij Industrija na Sajmu
Foto: Fena
1/7
16.04.2024.
u 20:35

Kao vrhunac Mostarskog sajma, M.T. Abraham Grupa s ponosom je predstavila izlaganje slike "Avenija Bois de Boulogne (oko 1916.)" poznatog francuskog slikara Keesa van Dongena. Ovo remek-djelo, izloženo na štandu M.T. Abraham Grupe, personificira umjetničku izvrsnost Van Dongena.

Na službenom otvaranju 25. Sajma gospodarstva u Mostaru, kojem je ove godine Hrvatska partner zemlja, M.T. Abraham Grupa ugostila je izaslanstvo uglednih dužnosnika na službenom štandu Grupe, a tom je prigodom naglašeno da je unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Europi, Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini.

Kako je priopćeno iz te grupe, među gostima su bili premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, zatim zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i Ernest Grin, predstavnik veleposlanstva Države Izrael u BiH, koji je prenio pozdrave njezine ekscelencije, Galit Pelegt, veleposlanice Države Izrael u BiH.

Tijekom posjeta, predsjednik M.T. Abraham Grupe Amir Gross Kabiri podijelio je novosti o planovima razvoja Grupe u BiH u sektorima aluminija, energije i kulture. Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Europi, naglašeno je da je Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini.

Nadalje, razgovaralo se o plinskoj južnoj interkonekciji i njenom značaju za Aluminij i BiH, što ukazuje na obostrane napore javnog i privatnog sektora u realizaciji ovog ključnog projekta.

Kao vrhunac Mostarskog sajma, M.T. Abraham Grupa s ponosom je predstavila izlaganje slike "Avenija Bois de Boulogne (oko 1916.)" poznatog francuskog slikara Keesa van Dongena. Ovo remek-djelo, izloženo na štandu M.T. Abraham Grupe, personificira umjetničku izvrsnost Van Dongena.

Tijekom Međunarodnog ekonomskog sajma u Mostaru, Grupa će također posjetiteljima omogućiti priliku interaktivnog iskustva virtualne stvarnosti i istraživanja svetih mjesta Jeruzalema. VR Platforma "The Holy City" izravno prenosi sudionike na sveta mjesta Kršćanstva, Judaizma i Islama te prikazuje svete vjerske obrede koristeći fotorealističnu volumetrijsku tehnologiju za prikazivanje arhitektonskih znamenitosti i duhovne prirode grada, navodi se u priopćenju i dodaje kako M.T. Abraham Grupa ostaje čvrsto posvećena inovacijama, izvrsnosti i održivom rastu.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
Omladinac koji to nije
08:56 17.04.2024.

Do sad na tuđoj grbači.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije