turneja

Mostarske mažoretkinje vratile se sa sedmodnevne turneje po Francuskoj

mažoretkinje
21.05.2016.
u 08:45

Mostarske mažoretkinje vratile su se sa sedmodnevne turneje po Francuskoj, gdje su sudjelovale na festivalima na sjeveru te zemlje. Mostarske mažoretkinje nastupile su u gradovima; Lille, Alizay, Hirson i Estaires sa skupinama iz cijeloga svijeta, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kao šlag turneje bio je i jednodnevni posjet Parizu gdje smo imale priliku kao i dosadašnjih godina s našim prijašnjim generacijama posjetiti sve znamenitosti ovog predivne metropole, kaže voditeljica mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Na ovaj put su išli s Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice s kojim su se, kaže anja, toliko dobro uhodali  i još više učvrstili predivnu suradnju.

- Na ovim festivalima koji su se paralelno  održavali u spomenutim gradovima nastupili smo zajedno s ekipama iz Kolumbije, Brazila, Portugala, Španjolske, Slovačke, Francuske, Belgije, Austrije. Tu je zapravo riječ o velikim paradama kroz gradove gdje se  u velikim povorkama prodefilira toliki broj različitih stilova bendova i plesača iz različitih dijelova svijeta što bude zaista fascinantan prizor.

Na taj način se ime Mostara  i cijele Bosne i Hercegovine na najljepši mogući način prezentiramo kroz ples i glazbu, ističe Puhalo

Dodaje kako su na samom putu do odredišta također imali i izlete  u Salzburg i Stuttgart gdje su  uživali u razgledavanju znamenitosti i tih gradova.

Po povratku sa ove turneje čekaju ih brojni već ugovoreni nastupi kao i brojna gostovanja kako u BiH tako i izvan granica. Puhalo napominje kako će u idućem tjednu imati i upis za nove članove.

Svi zainteresirani im se mogu obratiti putem službene fb stranice, kao i na broj mobitela 063 / 316 529. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije