pregovori se vode

Mostarska Zračna luka mogla bi dobiti letove i za Beograd

08.12.2023.
u 18:42

Zračna luka Mostar i Air Serbia pregovaraju o potencijalnom uvođenju letova iz Beograda, a navodno je dogovor prilično blizu.

– Radimo na tome da osiguramo letove za Beograd s velikim brojem frekvencija pod povoljnim uvjetima. Blizu smo dogovora, ali sve ovisi o raspoloživim kapacitetima aviona. Prilično smo ograničeni tko može letjeti u Mostar jer Zračna luka ima mnogo ograničenja kada su u pitanju polijetanja i slijetanja, tako da ne možemo sa svima pregovarati – rekao je generalni direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel. Air Serbia trenutačno održava operacije za Sarajevo i Banju Luku u Bosni i Hercegovini. Ranije ove godine izvršni direktor Air Serbije Jiri Marek rekao je: "Već letimo na petnaest odredišta u bivšoj Jugoslaviji. To je više od bilo koje druge kompanije. Nastavit ćemo dodavati frekvencije svim zemljama jer nam one također osiguravaju protok putnika za povezne letove, posebno za naše dugolinijske operacije." Croatia Airlines trenutačno je jedini prijevoznik koji ima cjelogodišnje letove za Mostar, a nakon više od tri godine obnovio je svoju liniju za Zagreb početkom 2023. godine, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Redovite letove između Beograda i Mostara prvi put je 15. ožujka 1962. uspostavio JAT – Jugoslavenski zračni prevoz, a letovi su se nastavili tijekom sljedećih desetljeća. Ruta je u početku služila lokalnom stanovništvu, ali je od 1980-ih postala popularna među transfernim putnicima koji su putovali u vjerske svrhe kako bi posjetili Međugorje. Sam JAT prodavao je posebne pakete za Mostar za hodočasnike na tržištima uključujući Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo pa sve do Filipina. Posljednji JAT-ov let na toj ruti, koji je ujedno bio i posljednji komercijalni let između dvaju gradova do danas, obavljen je 23. studenoga 1991. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije