Bruce Berton

Mostar treba ostati jedinstvena multietnička jedinica lokalne samouprave

 Bruce Berton
11.12.2015.
u 12:48

Prvi zamjenik visokog predstavnika Bruce Berton posjetio je danas Mostar gdje je s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem i s predstavnicima gradskih odbora HDZ-a BiH, SDA i HDZ-a 1990 razgovarao o aktualnom stanju u tom gradu kao i o odluci Ustavnog suda BiH u vezi izbora u Mostaru.

Nakon sastanka u izjavi za novinare gradonačelnik Bešlić je kazao kako je tijekom susreta bilo riječi o političkim pregovorima, te kako je Bertona upoznao s dosadašnjim rezultatima pregovora između HDZ-a i SDA.

Prvi zamjenik visokog predstavnika je kazao da je ovo njegov prvi službeni posjet Mostaru, kako je s gradonačelnikom iskreno razgovarao o trenutnoj situaciji u gradu, te je ponovio kako predstavnici OHR-a žele da se odluka Ustavnog suda BiH provodi.

- Stav OHR-a je da Mostar i dalje treba ostati jedinstvena multietnička jedinica lokalne samouprave. Zahvalio bi gradonačelniku na vremenu izdvojenom za mene i mislim kako bi bilo dobro da dođe pomaka po pitanju odluke Ustavnog suda kako bi građani ovoga grada mogli ostvarivati svoja demokratska prava - kazao je  Berton.

Na upit novinara kako napreduju pregovori u Mostaru vezani za provedbu odluke Ustavnog suda BiH, gradonačelnik Bešlić je kazao kako je upoznat s dosadašnjim rezultatima pregovora između HDZ-a i SDA, kako je atmosfera između stranaka dosta dobra i kako je zadaća stranaka da se traže rješenja kako bi približili svoje stavove.

- OHR već izvjesno vrijeme govori kako je uvijek spreman pomoći, ali mi nećemo nametati rješenje. Pozivamo sve strane uključene  u pregovore da između sebe nađu rješenje. Kao što sam već rekao i ponovno ponavljam, naš je interes da dođe do provedbe odluke Ustavnog suda i da Grad Mostar ostane jedinstvena koherentna lokalna jedinica samouprave - kazao je Berton odgovarajući na upit novinara hoće li OHR nametnuti rješenje za grad Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije