Konferencija Connecto 2020

Mostar svjetsko online središte za 300 poduzetnika koji su sklapali nove poslove

29.07.2020.
u 16:18

Povezivanje uspješnih poslovnih ljudi podrijetlom iz BiH, a koji su razvili biznis izvan matične domovine te domaćih poduzetnika, a sve s namjerom realizacije novih poslovnih ideja na tlu BiH koje bi vodile otvaranju novih radnih mjesta ključni je cilj i ovogodišnje konferencije Connecto 2020., događaja koji organizira Intera tehnološki park, piše Večernji list BiH.

Vedran Šimunović, ravnatelj Intera tehnološkog parka, ističe kako je ključno okupiti poduzetnike iz bosanskohercegovačke dijaspore, domaće poduzetnike, ulagače i predstavnike velikih poduzeća iz čitave Europe, veleposlanstva i relevantne državne institucije s namjerom sklapanja novih poslova i partnerstava, osiguranja investicija i osvajanja novih tržišta za bh. proizvode i usluge. Na otvaranju je prikazano videoobraćanje veleposlanika SAD-a Erica Nelsona te Karin Rau (GIZ) i Tomislava Ruka (uime HT-a Eronet). Glavni događaj Connecto 2020 središnja je konferencija koja se održala jučer i koja je otvorila prostor poduzetnicima iz BiH i dijaspore za prepoznavanje novih prilika za poslovanje, investicije te plasman proizvoda i usluga kako na bh. tako i regionalno, europsko i svjetsko tržište. Zanimljivost je što je ovogodišnja konferencija u cijelosti održana u online svijetu, no to ni na koji način nije stvorilo ograničenje. Dapače. Omogućilo je sudjelovanje većeg broja poduzetnika iz brojnih dijelova svijeta.

Niz iskustava

Naime, bez obzira na geografsku lokaciju, više od 300 sudionika iz više od 25 zemalja svijeta osiguralo je svoje mjesto na konferenciji registracijom na www.connecto.ba na kojoj su sudjelovali iz udobnosti vlastitog ureda ili doma, a svi su imali priliku pregledati poslovne profile prijavljenih i prepoznati potencijalne partnere. U okviru konferencijskog dijela, Connecto 2020. omogućio je prezentiranje perspektive i iskustva nekoliko uspješnih poduzetnika, a kroz panel-raspravu te niz prezentacija i pozitivnih priča o prilikama za razvoj poslovanja, potrebama različitih tržišta i mogućnostima sklapanja partnerstava, domaća poduzeća imala su priliku naći novi prostor za svoje proizvode i usluge na tržištu. Program događaja nastavlja se do 30. srpnja kroz B2B s kojima Intera tehnološki park, u suradnji sa suorganizatorima i partnerima te uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), sudionicima pruža mogućnosti da na najučinkovitiji način identificiraju poslovne partnere.

Jedan od sudionika konferencije bio je i uspješni australski biznismen podrijetlom iz Mostara, kao i počasni konzul BiH u toj zemlji, Nikola Nick Babić koji je ovom prilikom predstavio svoj poslovni put, podsjetivši kako nije bilo jednostavno i lako početi novi život u dalekoj Australiji, ali je naglasio kako će u toj zemlji svatko onaj tko želi raditi, u bilo kojoj grani, sigurno uspjeti napraviti ugodan život.

Pomoć države

Na upit kakva su očekivanja od kontakata te postoji li prostor za suradnju s tvrtkama iz regije, kaže kako je najveći problem udaljenost, no dodaje kako moderne tehnologije danas omogućuju povezivanje. Naglasio je kako bi država trebala davati punu potporu ovakvim inicijativama. U kontekstu razlika Australije i BiH, objasnio je kako država Australija omogućuje brzo pokretanje biznisa za početnike i male obrtnike. Konferencija je organizirana uz financijsku podršku HT-a Eronet i Hrvatske pošte Mostar te pokroviteljstva Vlade HNŽ-a, GIZ-a kroz projekt “Inovacija i digitalizacija u MSP” u BiH i USAID-a kroz projekt “Diaspora Invest”.• poduzetnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?