Zanati – prošlost, sadašnjost, budućnost

Mostar prepoznao potrebu za očuvanjem tradicionalnih zanimanja i obrta

15.09.2017.
u 14:28

U organizaciji Gradske uprave Mostara danas je u Gradskoj vijećnici održana konferencija o temi ''Zanati – prošlost, sadašnjost, budućnost''.

U ime predsjednika Vlade Hercegovačko - neretvanske županije Nevenka Hercega, nazočnima se obratio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika poželjevši im dobrodošlicu u Hercegovačko – neretvansku županiju i u Mostar - grad svjetlosti, kulture i multikulturalizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

„Dobro došli na međunarodnu Konferenciju u sklopu koje će biti sagledano stanje na polju očuvanja i valoriziranja tradicionalnih zanata, kao dijela nematerijalnog svjetskog kulturnog naslijeđa.

Grad Mostar u tom kontekstu ima što kazati, ima što ponuditi i ima na što biti ponosan.
Siguran sam kako Vi ovdje nazočni, ali i šira javnost sigurno zna kako je grad Mostar davno prepoznao potrebu za očuvanjem tradicionalnih zanimanja i obrta držeći ih iznimno bitnim za očuvanje specifičnosti i posebnosti ovog podneblja.

U staroj jezgri grada Mostara, na jako malom prostoru može se vidjeti bogatstvo tradicionalnih zanata, koji uistinu predstavljaju svjetsko kulturno naslijeđe i na poseban način pričaju o Mostaru'', kazao je Čerkez zaželjevši uspješan rad Konferencije.

Inače, na Konferenciji je predstavljen i projekt kojeg provodi Organizacija gradova svjetske baštine ''Zanati - vizualna kontaminacija'', koji za cilj ima promoviranje tradicionalnog zanatstva gradova sa svjetskim naslijeđem i omogućavanje dekontaminacije povijesnih jezgra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije