Reportaža

Mostar postao ‘turistički raj za jedan dan’, među 10 je najpoželjnijih odredišta

04.06.2017.
u 12:00

Mostar je jedan od najvećih turističkih centara u BiH. Godinama je za turiste iz cijeloga svijeta nezaobilazno odredište, piše Večernji list BiH. Sezona počinje već nakon Uskrsa i traje sve do Božića. I ovih se dana u šetnji Mostarom mogu vidjeti mnogobrojne skupine turista, posebice u Starom gradu i oko njega, no isto tako jednak broj ih se može vidjeti i kod franjevačke crkve, u kupnji u TC Mepas Mall-u itd. Zbog blizine Dubrovnika, a posebice Međugorja, Mostar je postao “turistički raj za jedan dan” jer većina turista je u proputovanju kroz Mostar. -Iz godine u godinu povećava se broj turista, ali isto tako i pomjera se vrijeme njihova posjeta. Trenutačno su u Mostaru dominantni turisti iz Azijskih zemalja; Kine, Japana, Koreje i oni svake godine idu na takozvane europske turneje koje traju desetak dana. Tako da oni uglavnom kroz Mostar samo prođu, posjete Stari most, eventualno prenoće i idu dalje. Obiđu oni kompletno područje bivše Jugoslavije, kazao je na početku razgovora za naš list Andrija Krešić, ravnatelj Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije. Kad je Mostar u pitanju, kaže Krešić, najviše je upravo takvih gostiju, onih koji u Mostaru ostaju vrlo kratko.

Blizina Međugorja

- Mostar je vezan s Međugorjem, koje je veliko turističko središte, tako da oni turisti koji posjećuju Međugorje dođu i ovdje. Isto tako, dolazi dosta gostiju iz Hrvatske. Pomaka, naravno, ima, sve više i više se ostvari i noćenja, ali to ipak ide sporo. Turizam je takav, preko noći se ne može ništa, nego se kontinuirano treba raditi na poboljšanju turističke ponude, otklanjanju nedostataka..., kaže Krešić, te dodaje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?