OTKAZUJU PLANOVE

Mostar izgubio jedinu redovitu avioliniju: Eurowings prekida prodaju karata

09.05.2022.
u 13:13

Iako je Eurowings za ovu sezonu najavio letove na direktnoj liniji Mostar-Düsseldorf, to se ipak neće dogoditi. Aviokompanija je prekinula prodaju karata iako su se usluge trebale nastaviti krajem lišnja i izvoditi dva puta tjedno do kraja kolovoza. 

Niskotarifni avioprevoznik Eurowings otkazao je planove na obnovi letova između Dusseldorfa i Mostara što je rezultiralo gubitkom jedine redovite avio linije na mostarskoj Zračnoj luci.

Aviokompanija je ranije održavala sezonske letove između Stuttgarta i Dusseldorfa sa Mostarom koji su bili subvencionirani, ali su se pokazali neuspješnima dok iz Zračne luke tvrde kako su za neuspjeh krive visoke cijene letova.

Grad Mostar je prvi puta uveo i autobusku liniju za Zračnu luku. Tako je Mostar ostao bez jedine komercijalne linije nakon više od dvije godine, a Zračnoj luci Mostar nastavljaju operirati charter linije.

"Uskoro bi trebale započeti i charter operacije iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana. Čarter letovi iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. lipnja do 3. rujna , letovi iz Amanna, te letovi na relaciji Katowice – Mostar", kazao je u nedavnom razgovoru za Fenu Ivan Ljubić, direktor Zračne luke Mostar.

On je naglasio kako Zračna luka ima mnogo upita no nemaju potvrda za aviolinije prema ostalim destinacijama poput Irske i Španjolske.

 

Lokalne vlasti aktivno pregovaraju sa niskotarifnim prevoznicima poput Wizz Aira kako bi omogućili komercijalne letove iz grada na Neretvi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije