prognoza

Mostar i Grude danas među najtoplijima u BiH

mostar
05.06.2017.
u 18:00

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne i u večernjim satima u sjevernim, sjeveroistočnim, djlimično centralnim i zapadnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina.

Padaline lokalno mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje i gradom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 24 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 27 stupnjeva. Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Na zapadu i istoku Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12, Ivan-sedlo 20, Srebrenica 22, Bihać, Bugojno, Sokolac i Tuzla 23, Livno i Sanski Most 24, Banja Luka, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce, Sarajevo-Bjelave i Zvornik 25, Bijeljina, Prijedor i Zenica 26, Neum i Trebinje 27, Stolac 29, Grude 30 i Mostar 32, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?