Naslovnica Vijesti

Mostar bi mogao postati Grad prijatelj ženskog poduzetništva

03. srpnja 2017. u 11:07 0 komentara 86 prikaza

U prostorijama INTERA Tehnološkog Parka u petak održana press konferencija na kojoj je najavljen Kongres poduzetnica jugoistočne Europe koji će se održati 8.3.2018. godine u Zagrebu. Cilj Kongresa je osigurati razmjenu iskustava, omogućiti stvaranje poslovnih kontakata te povezati i unaprijediti poslovnu mrežu poduzetnica.

Okupljene je na samom početku pozdravio Goran Dodig, voditelj financija i poslovnog konzaltinga u INTERA Tehnološkom Parku, koji je istaknuo da je INTERA TP, zahvaljujući svojim aktivnostima kojima doprinosi razvoju ženskog poduzetništva, relevantan partner i sugovornik u organizaciji ovakvih događaja, priopćeno je iz INTERA Technology Park Mostar. 

„Bio sam jedan od sudionika Kongresa ove godine i moram naglasiti da je opravdao sva moja očekivanja iako ona nisu bila mala.“, istaknuo je Dodig na početku.

Adisa Tufo, direktorica i vlasnica tvrtke Cipsistemi koja uspješno posluje više od 20 godina u Sarajevu, osvrnula se na svoje iskustvo s prošlim izdanjem Kongresa.

„U Zagrebu me dočekalo jedno fantastično druženje, fantastična energija, fantastična atmosfera, toliko novih poznanstava, toliko novih ljudih i toliko uspješnih žena poduzetnica na jednom mjestu.“, rekla je Tufo.

Posljednja se okupljenima obratila Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizacije koja drugu godinu zaredom organizira Kongres poduzetnica jugoistočne Europe. Osim Kongresa, Dropulić je iskoristila priliku predstaviti i djelovanje Centra i njihovog projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Istaknula je da je to projekt koji će se 2020. godine predstaviti cijeloj europskoj obitelji, a trenutno okuplja devet gradova u Republici Hrvatskoj. Dropulić vjeruje da će, u suradnji s INTERA Tehnološkim Parkom, Mostar postati prvi takav grad van granica RH.

„U ožujku ove godine smo u Zagrebu okupili više od 650 poduzetnica iz devet zemalja Europe. Pripremamo Kongres i sljedeće godine kao najveći poslovni skup žena u poduzetništvu. Svi su dobrodošli jer, kada svi zajedno radimo, ni nebo nam nije granica.“, ovim riječima je Dropulić završila press konferenciju, priopćeno je iz INTERA-e. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.