Denis Lasić potvrdio

Most Počitelj s cijelom dionicom u funkciji do 1. svibnja, radi se na otklanjanju napuknuća

most Počitelj
Denis Kapetanovic/PIXSELL
02.02.2024.
u 08:52

Izvođač je, dakle, u procesu otklanjanja nepravilnosti na mostu, a paralelno s tim izvode se i svi završni radovi, tako da će do kraja travnja, najkasnije 1. svibnja, most Počitelj, ali i kompletna dionica Počitelj – Zvirovići, u dužini od oko 11 kilometara, biti u funkciji - rekao je Lasić

Na grandioznom mostu Počitelj, a nakon pribavljanja svih neophodnih saglasnosti, u tijeku su radovi na otklanjaju napuknuća, potvrđeno je iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Radovi se izvode prema tehničkom rješenju slovenske projektantske kuće Ponting, koju je poduzeće Autoceste FBiH, kako smo to prvi pisali, angažiralo za otklanjanje spornih nedostataka, piše Avaz.

Njihovo rješenje je, zapravo, bilo jedino koje jamči da će most Počitelj nakon završenih radova biti u potpunosti tehnički ispravan i da stabilnost impozantne građevine neće biti ugrožena.

Nepravilnost koja je nastala na mostu, podsjetimo, greška je izvođača te će i troškove otklanjanja tih nepravilnosti snositi izvođač radova, odnosno azerbejdžansko-kineski konzorcij „Azvirt Limited Liability Company Sinohydro Corporation limited“ i „Powerchina Roadbridge Group“.

- Izvođač je, dakle, u procesu otklanjanja nepravilnosti na mostu, a paralelno s tim izvode se i svi završni radovi, tako da će do kraja travnja, najkasnije 1. svibnja, most Počitelj, ali i kompletna dionica Počitelj – Zvirovići, u dužini od oko 11 kilometara, biti u funkciji - rekao je Denis Lasić, direktor Autocesta FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije