Jens Stoltenberg

Moramo na Zapadnom Balkanu uraditi mnogo više, ima trendova koji nisu zadovoljavajući

16.02.2018.
u 19:05

U Minhenu je započela trodnevna sigurnosna konferencija koja se fokusira na globalne probleme, prijetnje miru i sigurnosti.

Prvog dana konferencije između ostalih prisutnih liderima i ministrima su se obratili čelni ljudi NATO-a i UN-a te ministrice obrane Njemačke i Francuske.

U raspravama o prijetnjama koje dolaze iz Sjeverne Koreje te od terorizma spomenuta je i budućnost Europe te euroatlanskog partnerstva. Regija Zapadnog Balkana nenadano se našao kao tema razgovora, o našim integracijama u EU i NATO se oglasio Jens Stoltenberg, prenosi N1. 

"NATO i EU imaju dugu povijest i veliku odgovornost na Zapadnom Balkanu. Možda smo previše fokusirani na Siriju i druge probleme, a i na Zapadnom Balkanu ima nekih trendova koji nisu zadovoljavajući. Moramo na Zapadnom Balkanu uraditi mnogo više. Posebno moramo raditi sa sadašnjim članicama i s onima koji žele biti naši članovi. Ali ne smijemo zaboraviti ni zemlje poput Srbije s kojima imamo snažno partnerstvo koje se može dodatno ojačati", kazao je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?