Čestitka Dragana Čovića

Moramo biti jedinstveni u nastojanju da postanemo dio europske obitelji

Dragan Covic
29.02.2016.
u 13:19

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, 1. ožujka 2016. godine. 

"Narodima i građanima Bosne i Hercegovine upućujem srdačne čestitke u povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je prije 24 godine postala neovisna i međunarodno priznata država. Taj povijesni trenutak ostati će zabilježen kao datum koji je opredijelio stanovnike BiH da svoju domovinu grade kao suverenu i neovisnu državu. 

Tog dana smo preuzeli i obvezu da ćemo nastaviti zajednički graditi BiH onakvu za kakvu smo se opredijelili izjašnjavajući se na referendumsko pitanje, a to znači državu ravnopravnih građana, konstitutivnih naroda i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive. 

Kao država i kao zajednica bit ćemo uspješni onoliko koliko iskreno i predano budemo radili na tome. To prije svega znači da u našoj zemlji moramo do kraja izgraditi ambijent uzajamnog prihvaćanja, povjerenja, razumijevanja, uvažavanja, suradnje i poštovanja.

U budućnosti nas čekaju brojni izazovi, težak i zahtjevan put koji vodi u Europsku uniju. Na tom putu moramo biti jedinstveni u svom nastojanju da, zajedničkim snagama, sa željom i vjerom u bolje sutra, postanemo dio europske obitelji. Iskreno vjerujem da je taj cilj naša budućnost kojoj svi najiskrenije težimo", navodi Čović u svojoj čestitci, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?