Šef Misije OESS-a u BiH

Moore: Bh. političari da se koncentriraju na reformske procese

Jonathan Moore
11.01.2017.
u 13:42

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore kazao je danas Feni, komentirajući pooštrenu retoriku u BiH nakon obilježavanja 9. siječnja "Dana Republike Srpske" kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, da bh. političari moraju koncentrirati sve snage u obavezne reformske procese koji će državu učiniti prosperitetnom.

Podsjetio je da je BiH u čvrstom okviru Daytonskog mirovnog sporazuma, suvremena država s dva entiteta i Brčko Distriktom, i više od 10 godina s ujedinjenim Oružanim snagama, a oštra retorika o ovim činjenicama s bilo koje strane može samo doprinijeti negativnoj atmosferi.

- Svi građani širom BiH, u Federaciji BiH, u Republici Srpskoj i u Brčko Distriktu zaslužuju sigurnost, stabilnost i ekonomski razvoj i to je ono što im domaće vlasti na državnom, entitetskom, županijskom i lokalnom nivou trebaju osigurati - stav je šefa Misije OESS-a Jonathana Moorea.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?