OESS obilježava 20 godina rada u BiH

Moor: Još imamo puno zadaća, prioriteta i projekata

osce
12.12.2015.
u 21:49

Veleposlanik Moor je kazao da je ponosan na ono što su dosad uradili i što trenutno rade, te kako još imaju puno zadaća, prioriteta i projekata kada je njihova misija u pitanju

Misijа OESS-a (Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi) danas obilježava 20 godina rada u Bosni i Hercegovini.  

Tim povodom je u Narodnom pozorištu u Sarajevu Misija OESS-a organizirala svečanost kojoj su prisustvovali brojni predstavnici političkog i javnog života u BiH, kao i predstavnici međunarodnih institucija i diplomatskih predstavništava u BiH.

Kako je prije svečanosti kazao šef Misije OESS-a u BiH veleposlanik Jonathan Moor, u usporedbi s drugim diplomatskim događajima i  prijemima, na večerašnjem događaju u središnju pažnje su djeca i Sarajevska filharmonija.  

Direktor Centra za prevenciju sukoba OESS-a veleposlanik Marcel Pesko je kazao novinarima da je došao u Sarajevo kako bi s kolegama obilježio 20. obljetnicu rada i postojanja misije OESS-a u BiH.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se ta važna obljetnica obilježava na ovakav način i omogućava nam da budemo vidljivi u društvu u BiH kao akteri koji su pružali pomoć ovom društvu pri euroatlantskim integracijama i napretku države, istaknuo je Pesko. Naglasio je da OESS ima izvanrednu suradnju sa svim razinama vlasti u BiH, te da bi željeli tu suradnju dodatno proširiti i održavati je.

- Kao što znate, u oblasti sigurnosti, danas smo suočeni s velikim izazovima, vode se rasprave koje dovode do podjela i koje dovode u pitanje temeljne vrijednosti koje su zapravo u središtu naše organizacije, kazao je Pesko. Naveo je da u isto vrijeme postoji izvanredna doza suglasnosti oko nastavka njihovog prisustva u BiH i to među svih 57 država članica. 

- Željeli bismo iskoristiti tu podršku koju uživamo kako bismo pomogli BiH da realizira svoju Reformsku agendu i da nastavi napredovati, kazao je Pesko. 

Veleposlanik Moor je kazao da je ponosan na ono što su dosad uradili i što trenutno rade, te kako još imaju puno zadaća, prioriteta i projekata kada je njihova misija u pitanju. 

-  Mi smo sa Bosancima i Hercegovcima u svim općinama, mi igramo, nadam se, pozitivnu ulogu i na raspolaganju smo i Bosancima i Hercegovcima na svim razinama i političarima i običnim ljudima. Nama je od posebnog značaja da je Marcel s nama, to je još jedan dokaz da imamo i podršku i pažnju tajništva i centra u Beču, kazao je Moor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?