Mostar

Montažni kružni tok trebao bi smanjiti gužve uslijed radova na Bulevaru

28.12.2016.
u 09:00

S obzirom na to da su radovi na projektu izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda u punom jeku, u Mostaru je na raskrižju kod Španjolskog trga privremeno postavljen montažni kružni tok. Do daljnjeg će se promet regulirati na ovaj način, a sve u svrhu lakšeg prometovanja i izbjegavanja gužvi i prometnih čepova.

Dobro rješenje

Kružni tok je postavljen kao privremena regulacija prometa dok traju radovi na postavljanju kolektora od hotela Ero do Španjolskog trga i na Bulevaru od raskrižja kod franjevačke crkve do Španjolskog trga. Napomenimo kako se montažni kružni tok na križanju Ulice kralja Tvrtka i Stjepana Radića, koji je postavljen 2013. godine, pokazao kao kvalitetno rješenje. Zbog postavljanja kružnog toka do daljnjeg su isključeni semafori na raskrižju kod Španjolskog trga, kao i oni na raskrižju kod Doma zdravlja i franjevačke crkve, a važno je podsjetiti kako se iz smjera juga, od križanja kod franjevačke crkve do Španjolskog trga, prometuje zapadnim prometnim trakom Bulevara.

Gužve uslijed radova

Mostarci će tako morati obratiti više pozornosti u prometu, imajući u vidu da pored novopostavljenog kružnog toka treba obratiti pozornost i na gužve koje se stvaraju uslijed radova.

Također, postavljena je signalizacija o zabrani skretanja iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog na lijevu stranu, prema Španjolskom trgu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?