pred blagdan Velike Gospe

Molitvenik s molitvama, krunicama i meditacijama na dar uz Večernji list BiH

11.08.2021.
u 21:58

U povodu blagdana Velike Gospe 12. kolovoza čitateljima darujemo molitvenik s molitvama, krunicama i meditacijama.

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, koji se obilježava 15. kolovoza kad vjernici hodočaste u marijanska svetišta. Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom.

U knjigama novoga zavjeta nema puno informacija o smrti Blažene Marije, a o njenoj smrti čitamo iz vizija kršćanskih mistika.  Bl. Anne Katherine Emmerich govori kako je nakon Kristove smrti Djevica Marija iz Jeruzalema otišla živjeti u Efez, gdje je i umrla 13 godina i dva mjeseca nakon Kristova uzašašća.

Kada je osjetila da joj se smrt približava Blažena Djevica Marija, navodi Emmerich, molila je da joj se ispuni Kristovo obećanje iz Lazarove kuće dan prije njegova uzašašća. „Isus je tada, kad je zavapila da nakon njegova uzašašća ne živi više dugo u ovoj dolini suza, općenito reče koje ona duhovne poslove još do svoga svršetka treba obaviti na zemlji. Tada joj objavi da će na njezinu molitvu apostoli i više učenika biti uz nju u času njezine smrti, te što im treba reći i kako da ih blagoslovi“.

Uoči blagdana Velike Gospe, Večernji list svojim čitateljima daruje molitvenik s molitvama i meditacijama te pričom o tome kako je Blažena Djevica Marija uznesena na nebo. 

Tako u četvrtak, 12. kolovoza, Večernji list svojim čitateljima daruje molitvenik s molitvama, krunicama i meditacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?