zajednička molitva

Molitvena kampanja Milijun djece moli krunicu

krunica
08.10.2021.
u 17:39

Zajednička dječja molitva krunice u svijetu donosi mnoge milosti i veliki je blagoslov za obitelji i Crkvu.

Sv. Padre Pio jednom je rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti!“ U ovu promjenu trebamo vjerovati i danas, a snažan poticaj tomu pruža Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji kroz molitvenu kampanju Milijun djece moli krunicu.

Kampanja dječje krunice pokrenuta je 2005. u Caracasu – glavnom gradu Venezuele. Dok je nekoliko djece molilo krunicu u svetištu uz cestu, neki od prisutnih ljudi prisjetili su se upravo riječi Sv. Padre Pia, te se molitvena akcija brzo proširila svijetom. Zaklada Pomoć Crkvi u nevolji (Aid to the Church in Need – ACN; Kirche in Not) podržava ju od 2008., a organizaciju svjetske kampanje preuzeli su prije tri godine. Ove godine „dječji molitveni maraton“ odnosno Milijun djece moli krunicu bit će upriličen 18. listopada, piše Nedjelja.ba

Glavni cilj ove molitvene inicijative je pokazati kako dječja molitva od povjerenja može letjeti poput strijele ravno u srce Božje i stoga ima tako veliku moć. Zajednička dječja molitva krunice u svijetu donosi mnoge milosti i veliki je blagoslov za obitelji i Crkvu.

Uzdajući se u moć dječje molitve, prisjećamo se i Isusovih riječi: „Ako ne postanete poput djece, nećete ući u kraljevstvo nebesko“ (Mt 18,3).

Tijekom tih godina od začetka inicijative stotine tisuća djece pridružilo joj se, a u ACN-u su primili brojna dirljiva svjedočanstva iz cijelog svijeta. Ona ne govore samo o radosti i revnosti djece, već i o tomu kako su odrasli, koji su molili s njima, i sami bili dirnuti milošću i počeli su davati krunici stalno mjesto u njihovim životima.

Kao i ranijih godina ACN pripremio je raznovrsne popratne materijale kampanje koje na hrvatskoj jeziku možete preuzeti OVDJE, a registrirati za molitvu na: https://acninternational.org/millionchildrenpraying. Također, ondje možete preuzeti i listove za bojanje.

Ako je Padre Pio snažno vjerovao u to – što nas danas sprječava da dječje iskreno povjerujemo u isto te zdušno podržimo #OneMillionChildrenPrayingtheRosary?!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije