Posavina

Molitve u Garevcu za tjelesno zdravlje i duševnu utjehu

12.08.2015.
u 10:08

Proslava 50 godina svećeništva preč. Marka Perića iz Garevca

Za iseljene Posavce garevačkog kraja, gdje god se nalazili, svi putovi vode prema njihovom Garevcu. Ostavljaju se svakodnevne obveze kako bi došli u Posavinu, u svoje mjesto i obišli groblje sv. Ilije gdje počivaju njihovi bližnji. Svetu misu na garevačkom groblju predvodio je garevački sin prečasni Marko Perić koji u župi Gromiljak kod Kiseljaka obavlja dužnost župnika i dekana. Slavlje je bilo dvostruko jer je preč. Perić ujedno proslavio i zlatni jubilej, 50. godina svećeništva.

Nazočne vjernike pozdravio je domaći župnik vlč. Filip Brajinović zahvaljujući na dolasku. - Garevac obilježava još jednu značajnu obljetnicu i jubilej preč. Marka Perića koji je na današnji dan 1965. ovdje na ovom groblju i grobu svoje majke slavio mladu misu, a zajedno s nama proslavlja svoj zlatni svećenički jubilej, 50 godina svećeništva. Stoga, iskreno čestitam na godišnjici, uz srdačan pozdrav svećenicima, časnim sestrama i želim iskrenu dobrodošlicu. Svima želim da ovaj blagdan i ova svetkovina donesu tjelesno zdravlje, a i duševne utjehe. Garevac ostaje zauvijek u duši svojih mještana ma gdje bili razasuti diljem svijeta, naglasio je župnik.

U duhu slavlja mještanka Garevca Natalija Kovač uručila je zlatnomisniku poseban dar, Gospu na zlatovezu posavske šlinge. Nadahnuta je bila i propovijed vojnog kapelana vlč. Jakova Pavlovića, a sve je na poseban način uveličao zbor župe imena Marijina iz Gromiljaka, te vjernici koji su autobusima došli proslaviti misno slavlje u rodnome mjestu njihova župnika.

- Nakon prošle poplavne, ove godine posavsku ravnicu prže tropske vrućine ali ni to nam ne smeta da budemo ovdje gdje jedino sunce tako toplo grije, i to oko srca. Svojim dolaskom na grobove naših pokojnika pokazujemo i dokazujemo da nisu zaboravljeni i da ih sa zahvalnošću nosimo u svojim srcima i mislima. Uz suzu na oku, svijeće i cvijeće, tu je i ono najvrednije što im možemo pružiti, a to je svakako skrušena i iskrena molitva na njihovu grobu, kaže nam Mišo Perak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije