Čavara - Ji Ping

Moguće unapređenja suradnje između NR Kine i Federacije BiH

28.02.2019.
u 13:09

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga.

Tijekom posjeta razgovarano je o aktualnim političkim pitanjima u Federaciji BiH i BiH i o mogućnostima unapređenja suradnje između Narodne Republike Kine i Federacije BiH.

Veleposlanik Ping kazao je kako NR Kina ima dobru suradnju s Federacijom BiH, istaknuvši kako će uložiti osobne napore u unapređenje postojeće suradnje, posebice u oblastima energetike, infrastrukture i ekonomije. Posebno je istaknuo projekt gradnje Bloka 7 TE „Tuzla“, kazavši da isti predstavlja najveći i najbolji projekt između NR Kine i BiH, čija realizacija bi potaknula i druge kineske kompanije da ulažu u projekte u Federaciji BiH i BiH.

Predsjednik Federacije BiH, uz izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom NR Kine i Federacije BiH, zahvalio je na potpori koju NR Kina pruža Federaciji BiH i BiH. Također, poželio je veleposlaniku Pingu dobrodošlicu i uspješan mandat, uz uvjerenje da će, za vrijeme mandata veleposlanika Pinga, suradnja između NR Kine i Federacije BiH biti značajno unaprijeđena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?