Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Moguća i odgoda nastave u slučaju nevremena tijekom vikenda

12. siječnja 2019. u 15:00 0 komentara 307 prikaza

Učenici osnovnih i srednjih škola u HNŽ-u ponovno će sjesti u školske klupe u ponedjeljak. Snježno nevrijeme posljednjih dana izazvalo je zabrinutost hoće li nastava početi navrijeme, a, kako su nam rekli u Vladi HNŽ-a jučer, nijedna škola nije tražila odgodu.

Sve se može nadoknaditi

Ipak, i dalje je ostala mogućnost da škole same donesu ovu odluku ako to bude potrebno. - Nismo dobili nijedan zahtjev škola za odgodom početka nastave. S obzirom na to da preko vikenda najavljuju mogućnost novih obilnih snježnih oborina i izuzetno niske temperature u pojedinim dijelovima županije, postoji mogućnost da u pojedinim općinama bude donesena odluka o odgodi nastave. Program škola je takav da mogu samostalno donijeti odluku o odgodi nastave za nekoliko dana, a kasnije te sate nadoknaditi. Ako bude potrebe za tim, one će to i učiniti - rekli su jučer za Večernji list iz Vlade HNŽ-a. Vremenske prognoze najavljuju nove snježne oborine u općinama Prozor-Rama i Konjic, dok će u svim općinama u spomenutoj županiji biti temperature ispod nule, a u spomenutim sredinama će se spustiti i do -15. Hoće li to biti razlog da pojedine sredine odgode početak drugog dijela školske godine, ostaje vidjeti.

Iz Vlade HNŽ-a poručuju kako su sve škole u prvom polugodištu ispunile predviđene planove, tako da i u slučaju odgode nastave neće biti većih problema. - Imamo dovoljno termina u kojima možemo nadoknaditi eventualne zaostatke. Ipak, nadamo se kako neće biti potrebe za tim jer svaki poremećaj u nastavi donosi dodatne probleme učenicima zbog potrebe nadoknade propuštenih sati i gradiva - zaključili su u Vladi HNŽ-a.

Dobra suradnja

Dodali su kako aktualne vlasti u županiji imaju visok stupanj suradnje sa sindikatima prosvjete i svim školama u županiji te su poručili kako se nadaju da će suradnja u budućnosti i dalje biti bazirana na kompromisu svih strana, kao što je bio slučaj do sada. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.