bruxelles

Mogherini i Hahn predstavljaju Strategiju EU za zapadni Balkan

06.02.2018.
u 08:48

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i europski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn predstavit će danas u Europskom parlamentu u Strazburgu plan Strategije proširenja Europske unije na zapadni Balkan.

Oni će se obratiti novinarima nakon što Europska komisija usvoji Strategiju.

Šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark upoznao je jučer predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića o sadržaju te strategije. 

On je dodao da Strategija predstavlja dokument koji pokazuje snažnu opredijeljenost EU za proširenje na zemlje Zapadnog Balkana.

U Delegaciji EU u BiH u Sarajevu će danas biti organiziran prijenos uživo konferencije za medije u Strazburu visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini i europskog komesara za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, a nakon prijenosa šef Delegacije EU u BiH Wigemark će biti dostupan predstavnicima medija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije