Moćna sestra sjevernokorejskog vođe: Nastavit ćemo graditi ogromnu i najmoćniju vojnu silu

24.04.2024.
u 21:33

Kim Yo Jong, moćna sestra sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, rekla je da će zemlja nastaviti graditi nadmoćnu i najjaču vojnu silu kako bi zaštitila svoj suverenitet i regionalni mir, izvijestila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je rekla da niz vojnih vježbi američke vojske u regiji ove godine, počevši s vježbama koje se provode s "južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima", opasno uznemirava regionalno sigurnosno okruženje.

"Nastavit ćemo graditi ogromnu i najmoćniju vojnu silu kako bismo zaštitili naš suverenitet, sigurnost i regionalni mir", prenijela je KCNA njezine riječi.

Vojske SAD-a i Južne Koreje izvele su niz vježbi većeg opsega i intenziteta posljednjih nekoliko mjeseci, a čelnici dviju zemalja zauzeli su se za unapređivanje borbene spremnosti protiv vojnih prijetnji Sjeverne Koreje.

Oko 100 vojnih zrakoplova izvelo je ovog mjeseca dvotjedne vježbe iz zraka, navela je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja kaže da su američke vojne vježbe pripreme za nuklearni rat protiv nje. Washington i Seoul kažu da su vježbe obrambene prirode i da se redovito provode kako bi se održala spremnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije