Bruxelles

Mladež HDZ BiH posjetila Europski parlament

08.12.2018.
u 16:06

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom  parlamentu, Željane Zovko u Bruxellesu je održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta - slučaj Bosna i Hercegovina“ na kojemu je sudjelovala Mladež HDZ-a BiH.

Sudionici okruglog stola bili su mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Članovi Mladeži HDZ-a BiH aktivno su sudjelovali u svim raspravama koje su vođene te snažno podržali Europski put Bosne i Hercegovine, poštivanje vladavine prava te hitno donošenje izbornog zakona koji će se temeljiti na ravnopravnosti i legitimnom predstavljanju sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Tijekom konferencije sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu podršku europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

U svome obraćanju zastupnica Zovko je ukazala na ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti, u okviru modernih europskih federalnih rješenja.

Članovi Mladeži HDZ-a BiH ovom su prilikom posjetili Europske institucije i upoznali se s njihovim radom.

Nakon konferencije održano je snimanje „Iz srca Europe“ sa skupinom mladih u TV studiju Europskog parlamenta na kojemu je sudjelovala članica Mladeži HDZ-a BiH i zastupnica u Skupštini Županije Posavske Anita Mikić, priopćila je Mladež HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije