nije mu žao

Mladen iskoristio porodiljni dopust: Nisam znao koliko tu ima posla...

RAS Srbija
09.12.2019.
u 19:25

Unatoč istim zakonskim pravima, porodiljni dopust koristi samo jedan posto očeva. Od 2015. godine do ove, na porodiljnpom dopustu u Bijeljini bilo je samo 14 očeva, piše Srpskainfo.com.

Na ovaj korak jedni se odlučuju kako bi pomogli suprugama da sačuvaju posao, a drugi jednostavno žele biti dio odrastanja svog djeteta. 

Posao u školama, zdravstvenim ustanovama, poštama, uredima, pa i u Ministarstvu unutarnjih poslova, očevi su na 10 mjeseci ili u slučaju trećeg djeteta na 16 mjeseci, zamijenili brigom o djetetu.

Mladen Simić, koji je u Fondu MIO u Bijeljini angažiran na poslovima ekonomista, jedan je od tri tate-mate u ovom gradu. U ovoj ulozi uživao je tri mjeseca. Za to vrijeme zbližio se sa svojom mezimicom Lenkom, kao i tri godine starijim sinom Vladom.

"Supruga je svako jutro već u sedam sati morala biti na poslu. Ja sam ustajao, oblačio djecu, pravio im doručak. Dok nismo zamijenili mjesta, nisam znao koliko tu ima posla, posvećenosti, požrtvovanja. Odem na posao i kad se vratim, supruga je sve završila. To se nekako podrazumijevalo", kaže ovaj tata.

Dodaje kako bi se svaki muškarac trebao, koliko može, zamijeniti sa suprugom i preuzeti dio tereta brige o djeci. 

"Djeca zahtjevaju stalni nadzor i pažnju. Osim toga, djeca vam postaju privrženija. Gradite bolji odnos s njima, ali i sa suprugom, jer je više razumijete", priča Mladen.

On naglašava kako se nikada nije pokajao zbog odluke da zamijeni suprugu na porodiljnom i tvrdi kako bi to opet učinio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije