MOSTAR

Mladen Bevanda novi predsjednik HAZU u BiH

26.02.2021.
u 10:39

Akademik Mladen Bevanada izabran je za predsjednika Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Bosni i Hercegovini.

Dr. Mladen Bevanda, profesor emeritus, imenovan je u petak za predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, izvijestili su iz ove institucije.

Na Skupštini održanoj u Mostaru za prvog čovjeka HAZU u BiH je, između nekoliko kandidata, izabran dr. Bevanda, nakon što je nedavno preminuo višegodišnji predsjednik ove najviše znanstvene i umjetničke institucije Hrvata u toj zemlji dr. Jakov Pehar.

U prvome istupu Bevanda je rekao kako će Akademija u predstojećem razdoblju raditi na jačanju međunarodne suradnje i širenju djelatnosti.
“Posvetit ćemo pozornost međunarodnoj suradnji naše akademije. To podrazumijeva sudjelovanje u europskim i europskim asocijacijama”, rekao je Bevanda.

Dodao je kako će Akademija ima planove širiti angažman u različitim područjima djelovanja.

Dr. dr. Mladen Bevanda rođen je 10. 02.1940. godine u Čitluku u Bosni i Hercegovini. Predavao je kao sveučilišni profesor u Sarajevu i Mostaru. Surađivao je s mnogim časopisima i pedagoškim listovima kao autor, član redakcija i vijeća. Sudjelovao je u brojnim znanstvenim skupovima u BiH i u inozemstvu. Objavio je veliki broj znanstvenih i stručnih radova te knjiga u kojima se bavio uglavnom pedagogijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije