grad zavijen u crno

Na stotine građana u Novom Travniku oplakuje uništenu mladost

Foto: Fena
1/4
08.12.2018.
u 13:42

Mještani Novog Travnika okupili su se danas ispred zgrade Općine Novi Travnik kako bi odali počast i izrazili žaljenje zbog tragične prometne nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka.

"Došli smo osuditi ovo što se dogodilo, a istovremeno i dati podršku obiteljima koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH. Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati osigurati pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće", kazao je načelnik općine Refik Lendo, piše Klix.ba. 

Za preminule su danas upaljene i svijeće, a više od stotinu mještana pred zgradu Općine je došlo nakon što je događaj najavljen preko društvenih mreža.

"Žao nam je što se ovo dogodilo. Ovo nas je sve potreslo. Nadam se da će vlasti učiniti sve i da će poduzeti odgovarajuće mjere i sankcionirati ovakve slučajeve. Ovo je žalost za svakog građanina i državu. Iako nam dolazi Božić, mi se ne možemo radovati", kazao je don Anto Ledić. 

Jedan od mještana Novog Travnika, Adem Kurić, je u izjavi za N1 kazao da je njegova kćerka bila na mjestu nesreće sinoć, te je kazao kako su u Novom Travniku svi svjesni problema brze vožnje.

"Moja se kćerka spremala da izađe vani s kolegicama. Nazavala me da kaže da se dogodila nesreća, izletio sam i vidio strašne prizore. Kazala mi je da je čula auto koje ide velikom brzinom, promašilo je i onda se okrenula i vidjela kako ja auto udario ženu i četvero djece. Jako se potresla, nismo spavali cijelu noć", kazao je Kurić za N1.

"Svi znamo koliko se ovdje brzo vozi, živimo ovdje. Ubojica je svaki dan vozio ovim putem i to pijan. Danas ćemo se okupiti da iskažemo poštovanje obitelji poginulih i pitamo nadležne smatraju li se imalo odgovornim za ovo što se dogodilo. Zanima nas koliko su kazni napisali za prekršitelje, za ove što pijani voze? Ako nešto ne urade, samo je pitanje tko će biti sljedeći".

Kako piše Klix.ba, mnogi mještani Novog Travnika sinoćnji događaj ne mogu uopće opisati i teško pronalaze prave riječi. 

Jedan stariji mještanin je kazao za Klix da mnogi upravo ulicom u kojoj se dogodila nesreća divljaju i bez položenog vozačkog ispita, ali i da je slaba kontrola takvih vozila.

Merima Skopljak iz Novog Travnika živi u zgradi u blizini mjesta gdje se dogodila nesreća. Odmah je istrčala na ulicu, a slike su, kako kaže, još uvijek svježe.

"Alkohol i uz to upravljanje automobilom je prešlo svaku mjeru. Nije važno više tko je stradao, to je mogao biti bilo tko, ali što je previše, previše je. Monstrumi, kao što je onaj od sinoć, ovom ulicom voze po 80 - 120 kilometara na sat", kazala je Skopljak.

Podsjetimo, sinoć se u Novom Travniku dogodila nesreća u 21 sat u kojoj je pijani vozač automobilom pokosio pet osoba, a u kojoj su život izgubile majka i maloljetna kćerka. Troje djece je ozlijeđeno. 

U Novom Travniku danas je proglašen i dan žalosti.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?