Teško stanje u TŽ:

Mještani bez struje, blokirana cesta Tuzla - Sarajevo

22.06.2020.
u 16:11

Nabujale rijeke i bujični potoci od ranih jutarnjih sati stvaraju probleme stanovništvu Tuzlanske županije. Većinu gradova i općina su pogodile poplave, a najteža situacija je na području Kladnja gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće. Promet na magistralnom putu Sarajevo – Tuzla u prekidu je na dva lokaliteta, piše Klix.ba. 

Ekipe svih lokalnih službi civilnih zaštita iz Tuzlanske županije nalaze se na terenu kako bi osposobili putnu infrastrukturu.

Trenutno je najkritičnija situacija na području Kladnja gdje je prema posljednjim informacijama poplavljeno skoro 70 stambenih objekata. Iz Županijske civilne zaštite navode da je na području općine Kladanj došlo do izlijevanja svih vodotoka odnosno Drinjače, Suhe, Gostelje te bujičnih potoka.

U Mjesnoj zajednici Stupari prekinuto je snabdijevanje električnom energijom, a iz pravca Sarajeva do Tuzle prometovanje je prekinut na jednom mjestu. Također, voda je došla i od osnovne škole u Stuparima, a ekipe su na terenu. 

Na desetine objekata poplavljeno je i na području Srebrenika, točnije u mjestu Špionica gdje je došlo do izlijevanja rijeke Tinje.

Odvijanje prometa na putnom pravcu Tuzla – Sarajevo također je prekinuto i na području Živinica, taonije u naselju Đurđevik gdje je na glavni put došlo do izlijevanja rijeke Gostelje. Zbog nabujale Spreče ugroženi su i mještani Golubinjaka, Višće, Barica te Suhe.

Izuzetno složena situacija je i Čeliću gdje veliki problem stvaraju rječice i potoci koji su se izlili iz svojih korita i plave lokalne puteve te poljoprivredna zemljišta. Već je poplavljeno i nekoliko stambenih objekata, a iz civilne zaštite TŽ su naveli da je najteže u Brnjiku, Drijenči, Nahvioci, Šibošnici te samom Čeliću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije