grude

Mjesec hrvatske knjige u Grudama za novu kreativnost

27.10.2018.
u 10:18

Gradska knjižnica Grude odlučila je povezati najmlađe ljubitelje pisane riječi i sedme umjetnosti te je upriličila susret s izvršnim urednikom Cvitka

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica Grude odlučila je povezati najmlađe ljubitelje lijepe pisane riječi i sedme umjetnosti. Stoga je ovoga četvrtka ispred svojih prostorija upriličila druženje učenika OŠ Ruđera Boškovića s izvršnim urednikom Cvitka i autorom filmskog leksikona “101 filmska ikona” Mirom Naletilićem.

- Oduvijek su najmlađi učenici bili željni osvježenja u nastavi, a mi smo ih ovom prigodom upoznali s književnikom i izvršnim urednikom Cvitka, književno-poučnog časopisa za mlade, s kojim već godinama odrastaju generacije mališana u našim krajevima.

Kroz druženje, razgovor i igru, Naletilić je učenicima poručio da njeguju svoju kreativnost, pokušaju živjeti svoje snove te da od njih nikada ne smiju odustati – rekla nam je Snježana Barić, moderatorica obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Grudama.

Na platou ispred Gradske knjižnice Grude bila je izložena i galerija portreta najvećih zvijezda filmske povijesti, nastala u likovnoj radionici nadarenih učenika širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića. Riječ je o ilustracijama za filmski leksikon Mire Naletilića ‘101 filmska ikona’, s portretima Charlieja Chaplina, Marilyn Monroe, Clarka Gablea, Sylvestera Stallonea, Meryl Streep, Johnnyja Deppa i svih onih koji su obilježili povijest “ozvučenih slika u pokretu”. Knjigu su iznimno pohvalnim ocjenama počastili i recenzenti – magistrica likovne umjetnosti Marijana Pažin – Ivešić te predsjednik Društva filmskih djelatnika BiH Ivo Čolak.

- Svaki iole vrijedan projekt zahtijeva puno truda i vremena, stoga je proces nastanka ‘101 filmske ikone’ bio dug, trnovit, ali i beskrajno zabavan. Ova knjiga proizvod je dugogodišnjeg proučavanja života i rada najuglednijih filmskih imena, koji posjeduju sve nedostatke prvih nam susjeda, ali i vrline besmrtnika. Iznimno mi je drago da se, kao svojevrstan vodič kroz povijest filma, osobito svidjela najmlađem čitateljstvu – zaključio je nakon druženja autor knjige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije