Udruženje poslodavaca

Mjere Vlade SŽ-a imat će negativne efekte na poslovanje

asfasf
25.12.2016.
u 14:21

U sklopu raspoloživih mjera, Vlada Sarajevske županije je od 25. prosinca 2016. godine privremeno ograničila uporabu motornih vozila na području te županije, odnosno uvođenje sustava vožnje po principu par-nepar pločica.

Udruženje poslodavaca FBiH smatra da poduzete mjere realno mogu naštetiti poslodavcima jer će proizvesti značajno smanjenje radnih efekata, odnosno smanjenje ukupnih efekata prometa, roba i usluga, a kazne za pravna lica koja se ne budu pridržavala odluke o prometu  vozila po principu par-nepar iznosit će od 1.000 do 5.000 KM. Na donesenu mjeru, poslodavci nisu bili pripremljeni, jer je njena primjena definirana ad hoc. Stoga, Udruženje poslodavaca FBiH izražava zabrinutost pod novonastalim uvjetima, na planu otežanog dolaska zaposlenih na posao i vraćanja sa posla, rada u trećoj smjeni (između 23:00 i 07:00 sati), nemogućnost plasmana robe i usluga u punom kapacitetu, te ukupno smanjene profit efektive.
"Rješenje ovog problema sa kojim se skoro svake godine suočava glavni grad Bosne i Hercegovine, iziskuje ozbiljan stručni pristup, a novodonesene mjere su samo palijativna solucija.
Posebno reagiramo na činjenicu da je primjena ovih mjera započela u nedjelju 25.12. na dan proslave Božića, kada se tradicionalno obitelji  okupljaju i posjećuju vjerske objekte", kažu iz Udruženja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije