božićna poruka

Mitropolit Hrizostom: Ne dozvolimo da naše razlike budu ispunjenje mržnjom i netrpeljivosti

Fena
03.01.2020.
u 12:44

Vrijeme u kojem živimo, prilike i okolnosti u kojima jesmo teške su i obeshrabrujuće, ali ne gubimo nadu i vjeru u pomoć Božiju. Bolje sutra upravo je Božić-blagdan koji nas na to ne samo podsjeća već i poziva da vjerujemo i da se nadamo - izjavio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci.

Istaknuo je da je Božić univerzalni blagdan svake tvorevine i svakog čovjeka, praznik ljubavi i boljeg vremena...

- Božić nije samo slavlja radi. Božić je poziv na promjenu, da njime postanemo bolji ljudi, bogatiji vjerom, jači ljubavlju i nadom. Božić je duhovni preporod. Krist se rodi da nas sve sobom i u sebi preporodi - poručio je.

Mitropolit je apelirao da Božić ne prođe samo u manifestacijama nego u razmišljanju vjernika ko su, da usklade život s Kristom.

- Neka iz našeg života izađu teške riječi i uvrede koje svakodnevno slušamo, ne dozvolimo da naše razlike budu ispunjenje mržnjom i netrpeljivosti - poručio je mitropolit dabrobosanski.

On je rekao da nije moguće da čovjek voli i vjeruje u Boga kojeg ne vidi, a da ne voli i poštuje brata kojeg vidi. "Bog će čovjeka pitati gdje ti je brat", poručio je Hrizostom.  

- Neka nam ovogodišnji blagdan bude svima srećan i blagosloven, i da u njemu vidimo put vječnog života i našeg spasenja - poručio je mitropolit dabrobosanki Hrizostom uz božićni pozdrav - "Mir Božiji - Hristos se rodi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?