sastanak

Misija OESS u BiH nastavlja pružati podršku projektima MOBiH i OSBiH

xdcs
16.12.2016.
u 14:46

Zamjenik ministra obrane BiH Sead Jusić primio je danas šefa Misije OESS u BiH, veleposlanika Jonathana Moorea, sa kojim je razgovarao o projektima koje ova međunarodna organizacija realizira u suradnji sa Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Zamjenik ministra je zahvalio veleposlaniku Mooreu za podršku i pomoć koju Misija OESS pruža bh. institucijama na svim nivoima, a posebno su vrijedni projekti koje ova organizacija implementira zajedno sa Ministarstvom obrane BiH (MOBiH) i drugim međunarodnim partnerskim organizacijama.

Sugovornici su konstatovali da je ostvarena izuzetno dobra saradnja MOBiH-a i OESS-a, a posebno je naglašen projekat SECUP čija implamentacija je završena i projekat SAFE-UP koji bi uskoro trebao početi s implementacijom, a tiče se razvoja kapaciteta OSBiH za kontrolu nesigurne municije, jačanja sigurnosti infrastrukture skladišta i nabavke protivpožarnih sistema za potrebe OSBiH.

Ovaj projekat će biti usmjeren i na podršku procesu rješavanja viškova naoružanja sa posebnim akcentom na proces uništavanja nestabilne municije.

Veleposlanik Moore je istakao dobru suradnju između MOBiH-a i OESS-a i još jednom naglasio opredijeljenost Misije OESS u BiH da nastavi podržavati projekte MO i OSBiH u svrhu stvaranja što sigurnijeg i stabilnijeg okruženja u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije