Kavalec:

Misija OESS-a u BiH nastavlja pružati podršku u radu Tužiteljstvu BiH

10.06.2020.
u 15:18

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sastala se sa šeficom Misije OESS-a u BiH veleposlanicom Kathleen Kavalec, kao i dužnosnicima Misije zaduženim za segment vladavine prava, Michaelom Schuetzom, šefom Sekcije za vladavinu prava i pravnim savjetnikom ​Francescom De-Sanctisom.

Središnje teme razgovora odnosile su se na jačanje vladavine prava i procesuiranje predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OSCE-a u BiH sa aktuelnom situacijom, te sa radom i ostvarenim rezultatima Tužiteljstva BiH, za vrijeme pandemije Covid-19, te ostvarenim rezultatima iako se radilo u smanjenim kapacitetima zbog poštivanja preporuka nadležnih institucija. Također, Tužiteljstvo je za vrijeme pandemije, sukladno uputama VSTV-a BiH, intenzivno radilo na predmetima koji se odnose na kaznena djela ugrožavanje zdravlja i života građana, javne nabave, kao i rad na pritvorskim predmetima i predmetima sa žurnim rokovima- priopćeno je

Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OESS-a u BiH, da je zbog nastalih okolnosti izazvanih koronavirusom bio otežan rad na predmetima ratnih zločina, kao i procesima ekshumacija, zato što navedene aktivnosti iziskuju putovanja i rad na terenu na području cijele Bosne i Hercegovine.

Kavalec je istaknula da će Misija OESS-a u BiH nastaviti pružati podršku Tužiteljstvu BiH u prevazilaženju izazova s kojima se suočava u svom radu, s ciljem jačanja vladavine prava u interesu svih građana BiH. 

Tužiteljstvo BiH i Misija OESS-a u BiH iskazali su opredijeljenost za nastavak suradnje u budućnosti, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije