Višković-Rakulj:

Mirovine u RS-u će se povećati za 2,17 posto

mirovine
28.01.2019.
u 14:32

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je danas da će svi umirovljenici u tom bh. entitetu biti obuhvaćeni usklađivanjem mirovina i plaća, kojim će mirovine biti uvećane za 2,17 posto.

On je potvrdio da će iz entitetskog proračuna biti izdvojena dodatna sredstva za oko 70.000 umirovljenika s najnižim mirovinama koji ne bi bili obuhvaćeni godišnjom odlukom o redovitom usklađivanju umirovljeničkih primanja s plaćama u RS.

Sredstva za te namjene, u iznosu od pet do šest milijuna će biti izdvojena iz proračuna RS-a, na osnovu odluke entitetske vlade.

Nakon sastanka s predsjednikom Udruženja umirovljenika RS-a Radetom Rakuljem, Višković je na konferenciji za novinare rekao da je prosječna plaća u prošloj godini rasla za 2,17 posto u odnosu na 2017., koliko po zakonu će biti povećanje mirovina. 

Rakulj očekuje nastavak dobre suradnje izvršne vlasti i Udruženja umirovljenika RS-a.

- Premijer je rekao da, uvijek kada se steknu materijalne pretpostavke u RS, učinit će se nešto za ovu populaciju koja je siromašna. Oko 70 posto umirovljenika treba više sredstava da mogu uredno živjeti – dodao je Rakulj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije