UKRALA MILIJUN EURA

Mirnesa S. otvorila dušu: Prvi dani u zatvoru bili su nepodnošljivi, a onda su stigla pisma...

19.07.2023.
u 14:15

Nakon krađe i bijega iz Njemačke, Mirnesa je ispričala kako se našla kod Robertova prijatelja Marca I, u Beču, gdje je ostala tri dana. Robert joj je dao 20 tisuća eura za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je spoznala njegovu pravu narav

Nakon što je pred Zemaljskim sudom u Stuttgartu, osuđena na tri godine zatvora, Mirnesa S. iz BiH je za njemački RTL ispričala svoju priču te kazala kako je “sve što je napravila, napravila iz ljubavi”. - Kad bih na televiziji vidjela žene koje su učinile nešto što sam kasnije i sama napravila, mislila sam kako mogu biti tako glupe. Nikad ni sanjala nisam da će se meni slično dogoditi, a onda se dogodilo -  ispričala je u ekskluzivnom razgovoru za njemački RTL 42-godišnjakinja podrijetlom iz BiH, javlja Fenix Magazin

Mirnesa je kazala kako su prvi dani u zatvor za nju bili gotovo nepodnošljivi. - Ja sam osoba koja voli život, uvijek sam se kretala, izlazila sam van. Sad sam zatvorena - rekla je na početku svoje priče za RTL. - Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav, kazala je. Dane u zatvoru joj olakšava intenzivno dopisivanje s jednim muškarcem koji joj se pismom javio, a čija pisma sada joj daju snagu da izdrži psihički pritisak u zatvoru.

Ispričala je kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S. kojeg je upoznala samo dva tjedna prije nego je u listopadu prošle godine napravila milijunsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao Robert.

- Govorio je kako je glupo ustajati se rano i raditi kad možeš imati velik novac, ispričala je dodajući kako je Roberta i njegovog prijatelja Marca I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelje u rujnu prošle godine.

- Razgovarali smo, i bio je jako ljubazan - rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu. A onda se on počeo zanimati za nju, a posebno za tvrtku u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su se viđati sve češće i započeli su svoju vezu. Robert joj je stalno obećavao lijep zajednički život, javlja Fenix

Nakon krađe i bijega iz Njemačke, Mirnesa je ispričala kako se našla kod Robertova prijatelja Marca I, u Beču, gdje je ostala tri dana. Robert joj je dao 20 tisuća eura za bijeg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je spoznala pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac, rekao joj je da je na sigurnom.

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, kamo je i otputovala iz Srbije. On joj nije mogao pomoći jer se plašio kako bi time ugrozio sebe i svoju obitelj. Nakon svega, Mirnesa se nakon boravka u Crnoj Gori u dogovoru s odvjetnikom odlučila zrakoplovom vratiti u Stuttgart i predati se njemačkoj policiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije