Profesori i studenti planirali su obići antičku lokaciju Gračine, ali im je to bilo zabranjeno

Mirjani Sanader dračom zagradili put prema Bigestu

'04.10.2010., Zagreb - Supruga bivseg premijera, Mirjana sanader, izasla je iz kuce u 9 sati.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
Autori: M.Medić, I.Kaleb
23.03.2014.
u 16:49

Očekivati je da će u sljedećim danima zbog ovog slučaja na teren izaći i federalna inspekcija

Ekipa profesora i studenata koji sudjeluju na 1. međunarodnom kongresu pod naslovom “Kulturno-povijesna baština općine Ljubuški” među kojima je i Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera RH Ive Sanadera, jučer nisu mogli prići antičkoj lokaciji Gračine (Bigeste) budući da je jedan mještanin, čiji posjed vodi do ove lokacije, dračom zagradio prolaz. Mještanin je pregradu navodno napravio u noći s petka na subotu, a na zadračeno mjesto je stavio tablu s natpisom “Zabranjen ulaz, privatni posjed”. Kako je staza kroz posjed, koji je navodno privatni jedini put do ove lokacije, studenti su se zajedno s profesorima morali okrenuti natrag. Zanimljivo je naglasiti kako je među izaslanstvom koje je pošlo u obilazak lokacije na Gračinama bila i federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić, te je očekivati da se u sljedećim danima problemom prilaza ovom spomeniku kulture bavi i federalna inspekcija, koja će utvrditi može li netko zabraniti prilaz antičkom nalazištu na Gračinama.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Komentara 1

BO
Bosnjak
19:53 23.03.2014.

Eto hvala Bogu pa nije neki Musliman -Bosnjak pregradio. Mogu zamisliti sta bi od toga nastalo i u sta bi se takvo sto pretvorilo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?