ISPROBAJTE

Mirisni jesenji ugođaj: Primamljivi spoj okusa i mirisa rogača, jabuka, cimeta, čokolade...

Foto: coolinarika
21.10.2022.
u 09:44

Primamljivi spoj okusa i mirisa rogača, jabuka, cimeta, limuna, čokolade... Iznenadite sve ukućane i napravite ovaj jesenji kolač...

Sastojci

BISKVIT:

3 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml ulja
200 ml mlijeka
150 g brašna
50 g mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 žličica cimeta

NADJEV:
3 bjelanjka
150 g šećera
500 g ribanih jabuka
50 g mljevenih oraha
sok od 1/2 limuna

GLAZURA:
100 g čokolade
50 g margarina
1 žlica ulja

Priprema

Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje i mlijeko i još malo mutiti. Na kraju dodati brašno, rogač, prašak za pecivo, kakao i cimet. Sve sjediniti mikserom. Smjesu istresti u papirom obložen lim dimenzija 20x30 cm, piše Coolinarika.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°oko 15 minuta da se uhvati korica. Za to vrijeme umutiti bjelanjke sa šećerom i dodati limunov sok. Dodati jabuke i orahe i umiješati žlicom. Preliti preko polupečenog biskvita. Ako su jabuke kisele, limun se može izostaviti.

Vratiti u pećnicu i peći još oko 30 minuta na istoj temperaturi. Ostaviti još nekoliko minuta u isključenoj pećnici.

Sastojke za glazuru otopiti na niskoj temperaturi i preliti ohlađeni kolač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije