Fotoobjektivom kroz Sajam

Mirisi delicija, limeni ljubimci i bogata ponuda - od igle do lokomotive

03.05.2023.
u 11:27

Isprobavale su se razne izložene delicije, a svaka je zemlja nastojala predstaviti svoju tradiciju kroz prepoznatljive specijalitete. Popila se i koja vinska kapljica, poziralo uz sjajna vozila netom iz tvornica

Izvan protokolarnog dijela 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji je jučer otvorio svoja vrata brojnim posjetiteljima, zavirili smo na brojne štandove ovogodišnjih izlagača koji dolaze iz svih krajeva svijeta. U cijelom tom šarenilu dva paviljona vrvjela su od poznatih osoba iz svih sfera društvenoga života - od političke, preko društvene, do kulturne i, naravno, gospodarske.

Zanimanje medija

No, i brojni su “obični posjetitelji”, pa i cijele obitelji, pohrlili u obilazak prostora na čijem su uređenju danima ranije vrijedno radili organizatori ove najveće domaće gospodarske manifestacije. Neki od njih samo su razgledali bogatu ponudu, rekli bismo - od igle do lokomotive, drugi su se ozbiljno zanimali, primjerice, za knjige, rukotvorine... I sa sobom htjeli ponijeti barem neku uspomenu s ovogodišnjeg gospodarskog događaja na koji su stigle stotine izlagača iz 30 država. Očekivano, najmlađima su bili najzanimljiviji baloni, igračke... Tinejdžeri su se pak okušali u gaming centru - E-sports... Najveći ukras i ovogodišnjega Sajma svakako su hostese koje su se trudile svim zainteresiranim posjetiteljima objasniti sve što ih je zanimalo te im pružiti i dodatne informacije o proizvodima ili pak uslugama koje pružaju tvrtke - izlagači. Veliku pozornost plijenili su i sjajni limeni ljubimci netom izišli iz tvornica... A nerijetko se uz njih i poziralo ili su nastajali selfieji... Isprobavale su se i razne izložene delicije, a svaka je zemlja nastojala predstaviti i svoju tradiciju kroz prepoznatljive specijalitete. Popila se i koja vinska kapljica, a kako i ne bi kada se i ove godine na Sajmu predstavljaju brojni vrhunski vinari s isto takvim vrhunskim vinima. Osim u paviljonima, miris hrane, ponajprije jela s roštilja, širio se i vanjskim dijelom. A nema ništa ljepše, slažu se posjetitelji, nakon razgledavanja bogate sajamske ponude, okrijepiti se uz još vruće ćevape, kobasice, pljeskavice... i osvježavajuće piće. I “sedma sila” je već prvoga sajamskog dana bila neumorna. Brojni mediji stigli su na otvaranje, a kamere su budno pratile sva događanja na štandovima i oko njih.

Prati se prognoza

Iako je brojnim posjetiteljima kiša jučer malo poremetila planove u obilasku velikoga vanjskog izložbenog prostora, a vremenska prognoza za Mostar ne obećava ni za danas, od četvrtka bi sunčano vrijeme uz više i ugodne temperature na Sajam moglo dovesti još tisuće i tisuće posjetitelja iz cijele regije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije