REVIZIJA

Minus u proračunu od 60 mil. ugrožava funkcioniranje ZHŽ

'vlada zhz'
''
23.06.2014.
u 09:34

Nema nadzora upotrebe vozila, reprezentacije, 
rada povjerenstava

Revizijski izvještaj proračuna Zapadnohercegovačke županije vrišti od upozorenja i podcrtanih mjesta u kojima se upozorava kako je stanje s trošenjem javnoga novca zaključno s krajem 2013. godine jednako stanju na autocesti koja vodi u provaliju.

Više troše nego što imaju

“Ugrožena je funkcija i stalnost poslovanja županije, jer su obveze na datum bilance iznosile 60,9 milijuna maraka, od čega su kratkoročne dospjele obveze 42,5 milijuna i dugoročne 18,4 milijuna maraka”, navodi se u izvještaju koji ukazuje da je stanje iz godine u godinu sve gore.

“Našim revizijama koje provodimo kontinuirano od 2002. godine ukazivali smo na veće trošenje javnog novca u odnosu na ostvarive prihode, što je imalo za posljedicu da se obveze neizmiruju u preuzetim rokovima, koje za razdoblje izvješćivanja iznose 42,5 milijuna”, precizira se. Tako federalna revizija ističe i kako su vlasti obmanule javnost s visinom proračunskog minusa. “Financijski rezultat za 2013. godinu deficit objavljen u iznosu 6,020.594 marke, nije točan, jer je revizijom utvrđeno da je veći za 4,195.613 maraka i iznosi 10,2 milijuna. Zbog istog je netočno iskazan i akumulirani deficit koji je revizijom utvrđen u iznosu od 44,8 milijuna i prelazi izvore sredstava za 18,2 milijuna”, rezultat je revizije.

Bezvlašće

Vlasti nisu niti prigodom isplate plaća uplaćivale doprinose koji su na kraju 2013. godine dosegnuli 22,7 milijuna, od čega je samo u prošloj godini iznosilo 13,7 milijuna. Revizija upozorava i da se javnim novcem raspolagalo olako bez provedbe nadzora upotrebe službenih vozila, reprezentacije, izdataka za povjerenstva sukladno ovlastima. Jednako tako i tekući transferi su vršeni bez jasnih kriterija. (z.k.)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije