velika britanija

Ministrica Pendeš prisustvovala ceremoniji dodjele diploma kadetima

Pendeš
25.03.2016.
u 14:02

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš prisustvovala je jučer svečanoj ceremoniji dodjele diploma kadetima na Kraljevskoj zrakoplovnoj akademiji Cranwell u Velikoj Britaniji, na kojoj su diplome za uspješan završetak školovanja dodijeljene i dvojici kadeta iz Oružanih snaga BiH.

Dodjelom diploma Kraljevske zrakoplovne akademije Cranwell, u oficire OS BiH promovirani su Anes Halilović i Arnel Salibašić, koji je ujedno proglašen i za najuspješnijeg internacionalnog kadeta na zrakoplovnoj akademiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Nakon održane parade i svečane ceremonije, delegacija Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u kojoj se, pored ministrice Pendeš, nalaze i tajnik MO BiH Muhamed Smajić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, imala je priliku razgovarati s našim kadetima, a sada već oficirima Halilovićem i Salibašićem, kao i s komandantom RAF-a Christopherom Luckom i zrakoplovnim maršalom sir Christopherom Harperom.

Tijekom susreta, kojem je prisustvovao i vojni ataše Velike Britanije u BiH pukovnik Paul Marshall, razmijenjena su mišljenja o daljoj suradnji u oblasti školovanja na vojnim akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu su domaćini iskazali pohvale našim pripadnicima i izrazili očekivanja za nastavkom suradnje i školovanjem novih kadeta na akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ministrica Pendeš je zahvalila na podršci, te naglasila značaj suradnje s Ujedinjenim Kraljevstvom i Kraljevskom zrakoplovnom akademijom Cranwell, koja je od velikog značaja za školovanje kadrova Oružanih snaga BiH i dostizanje NATO standarda u oblasti školovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije