Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Jelka Milićević razgovarala s Misijom MMF-a

16. studenoga 2016. u 14:32 0 komentara 51 prikaza
dgd

 Federalna ministrica financija i dopremijerka FBiH Jelka Milićević razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda, predvođenim šefom Misije Nadeemom Ilahijem. Sastanku je također prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini Francisco Parodi.

Ministrica Milićević je s predstavnicima MMF-a razgovarala o Nacrtu proračuna FBiH za 2017. godinu kojim je, između ostalog, broj zaposlenih u javnom sektoru smanjen za 150, što predstavlja nastavak restriktivne politike zapošljavanja što je jedna od obaveza predviđenih u novom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom.    

Također je bilo govora i o povećanju akciza za koje su zainteresirani i Vlada FBiH i Federalno ministarstvo financija, koje je kroz aktivno učešće u radnim grupama Uprave za neizravno oporezivanje dalo svoj doprinos prilikom pripreme Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, jer veće akcize na naftu i naftne derivate predstavljaju osnovu za osiguranje sredstava za izgradnju infrastrukturnih projekata. 

Tijekom sastanka razgovaralo se i o dva značajna reformska zakona - Zakonu o doprinosima i Zakonu o porezu na dohodak, provođenju strukturalnih reformi, mirovinama ostvarenim pod povoljnijim uvjetima, sistemu raspodjele prihoda od neizravnih poreza, koordinaciji politika s nižim razinama vlasti i o restrukturiranju telekom operatera u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.