Mostar

Ministrica Gudeljević se susrela sa državnim tajnikom Vlade Mađarske

21.07.2021.
u 16:41

Danas se u Mostaru ministrica Ankica Gudeljević susrela sa Miklós Soltész, državnim tajnikom Vlade Mađarske za vjerska i etnička pitanja. Teme susreta su bile jačanje bilateralnih odnosa dvije države kao i dosadašnja iznimno dobra suradnja.
Tijekom razgovora dogovorena je suradnja u oblasti kulture. Suradnja će se ogledati kroz manifestacije koje će Mađarska organizirati u BiH a tijekom kojih će biti prezentirane kulturne aktivnosti Hrvata u Mađarskoj.

Sastanku je nazočio i predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj, Ivan Gugan koji je detaljnije objasnio navede aktivnosti.
Ministarstvo civilnih poslova je u proteklih nekoliko mjeseci potpisalo dva sporazuma o suradnji sa Mađarskom, a najavljeno je i unaprijeđenije suradnje u oblastima obrazovanja, kulture, športa i mladih.

Dvije države realiziraju i mnogo zajedničkih projekata, a nakon što je ministrica Gudeljević upoznala Soltésza s nadležnostima i aktivnostima ministarstva na čijem je čelu otvorile su se mogućnosti i za druge oblike suradnje.

Jedna od tema razgovora se odnosila na europske integracije i na put BiH ka EU, a tijekom razgovora o pandemiji corona virusa ministrica Gudeljević je zahvalila za svu potporu žiteljima BiH koju je prijateljska Mađarska uputila za njih. Na kraju razgovora ministrica je zahvalila na posjetu i potpori Vlade Mađarske Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije