Ministrica civilnih poslova

Ministrica Gudeljević čestitala Hrvatskom narodnom kazalištu na uspjesima

21.07.2022.
u 14:00

Ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević uputila je čestitku ravnatelju Hrvatskog narodnog kazališta u kojoj stoji:
„S radošću sam pročitala vijesti o uspjesima HNK Mostar koje ste podijelili sa mnom. Veoma mi je drago da HNK Mostar bilježi sve veće uspjehe usprkos svim okolnostima u kojima položaj ove iznimno značajne kulturne institucije za Hrvate u BiH nije još uvijek riješen na najbolji način.

Činjenica da je Vaša predstava"Kroz proces 10-6-93" na 41. Kazališnim igrama u Jajcu nagrađena s tri najznačajnije nagrade na festivalu: 
 
1. Nagrada za kolektivnu glumačku igru
2. Nagrada  za najbolju režiju
3. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini

uz ostala kazališta koja su se natjecala daje ovoj nagradi još veći značaj. Imajući u vidu koja je tema obrađena predstavom ne mogu a da ne ustvrdim da je u političkoj konstelaciji odnosa koji bitno utječu na prijem predstave ili bilo kojeg drugog umjetničkog djela, ovo djelo urađeno još bolje nego to i sama nagrada pokazuje. 
 
Vaše sudjelovanje u službenom programu obilježavanja obljetnice genocida u Srebrenici govori u prilog otvorenosti Vašeg kazališta i
Vašoj opredijeljenosti da primjerom pokazujete što znači razumijevanje i suživot u BiH. Suosjećanje sa drugim i drugačijim i da bol jednog naroda nije i ne smije biti samo njegova bol. I konačno, ne najmanje važna jeste suradnja sa Središnjim državnim
uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.  Nedavno sam u razgovoru sa ministricom Obuljen Koržinek konstatirala da svakim danom suradnja treba biti još čvršća i jača.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?